Vrei corp de balerină? Uite ce exerciţii să faci acasă

Slabeste sanatos cu DuoslimNu trebuie să fii balerină ca să arăţi la fel de bine ca una. Pe lângă dietă, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să faci şi exerciţii fizice în mod regulat. Uite cum se antrenează balerinele:

De ce ai nevoie
Înainte de toate, ţine minte că balerinele se antrenează la bară şi fac multe repetări ale exerciţiilor. Aşadar, pentru început ai nevoie de un scaun rezistent, cu spătar, de care să te poţi ţine. Înainte să te apuci de exerciţii, nu uita să faci încălzirea!

Poziţia corectă
Ca să faci exerciţiile ca o balerină, repetă mai întâi în oglindă poziţia corectă: spatele cât mai drept, bărbia paralelă cu podeaua, abdomenul supt şi fundul înăuntru.

Pentru gambe de balerină
Stai la distastanţă mică de spătarul scaunului (distanţa să fie cât antebraţul tău), ţinându-te de el cu o mână, din profil – însă nu îţi lăsa greutatea pe el, ci greutatea trebuie să rămână pe picioare. Picioarele trebuie să fie drepte, cu călcâiele lipite şi labele picioarelor în formă de V, degetele în afară. Din această poziţie ridică-te pe vârfuri cât poţi şi înapoi. Fă 60 de repetări.

Pentru coapse de balerină
Stând la aceeaşi distanţă de scaun, cu o mână sprijinită de el şi depărtează-ţi puţin picioarele, cât şoldurile, şi ridică-te pe vârfuri, apoi lasă-te jos, însă fără să atingi podeaua cu călcâiele. Păstrează poziţia cu spatele drept şi repetă de 50 de ori.

Exerciţii pentru fund
Stai cu faţa spre scaun, la aceeaşi distanţă. Picioarele să stea uşor depărtate şi drepte. Ridică la spate cât poţi de mult şi cât mai drept, un picior. Ar trebui să simţi fundul şi regiunea lombară cum se contractă. Spatele ar trebui să rămână drept şi de această dată. Fă 50 de repetări cu un picior, apoi schimbă.

Pentru talie de balerină
Din prima poziţie (picioare apropiate, labele picioarelor în formă de V), stai cu o mână sprijinită de spătar şi cu una ridicată deasupra capului, cotul uşor îndoit, degetele întinse. Scaunul trebuie să fie într-o parte, nu în faţă. Apleacă-te încet pe partea cu braţul ridicat, pe talie, şi revino la poziţia iniţială. Fă acest exerciţiu de 30 de ori pe fiecare parte.

Sursa www.unica.ro