Verdeturile te ajuta sa slabesti rapid si sanatos

Vrei sa mai slabesti cativa centimetri in talie? Nimic mai simplu! Cum primavara iti ofera o multime de verdeturi bogate in vitamine, iti prezentam o dieta eficienta, cu ajutorul careia vei putea „topi”aproximativ 2 kilograme intr-o saptamana. Regimul se bazeaza pe salate, supe calde si mancaruri din verdeturi foarte gustoase.

Afla cum te pot ajuta verdeturile de primavara sa slabesti si sa ai o sanatate mai buna!

Primavara iti aduce cele mai vitaminizante si mai mineralizante verdeturi ale anului. Loboda, stevia, leurda, salata verde, untisorul, ceapa verde, frunzele de papadie, urzicile si spanacul iti „curata” sangele de toxinele acumulate in perioada sezonului rece. Mai mult decat atat, acestea iti furnizeaza o cantitate mare de nutrienti, fibre si antioxidanti. Aceste substante, care lucreaza sinergic in organimul tau, lupta eficient impotriva afectiunilor declansate pe fondul imunitatii scazute.

Cu ajutorul aceste cure de verdeturi chiar vei slabi rapid si sanatos. Nu te vei infometa si nu-ti vei pierde energia.

Bine de stiut!

Foarte important pentru reusita este sa incerci sa mananci echilibrat si sa bei doi litri de lichide pe zi. De asemenea, tine cont de faptul ca dieta si sportul sunt un duo de succes. Asa ca, bucura-te de vremea insorita de afara si iesi in parc la alergat. Daca ploua sau bate vantul prea tare, atunci ramai acasa si adopta un program de exercitii fizice de tip cardio (cate 25 de minute pe zi). Daca ai timp pentru sport la prima ora a diminetii, atunci ia micul dejun dupa ce ai facut miscare. Astfel, organismul tau va folosi toata energia din alimentele consumate, iar tu vei evita depunerile de grasime in corp.

Luni

Mic dejun
– o ceasca de cafea neindulcita, 200 g iaurt degresat + 2 linguri mix de cereale integrale, 1 fruct la alegere

Pranz
– 250 g salata de leurda, morcov ras si salata verde cu zeama de lamaie si ulei de masline, 100 g somon si 1 ardei gras rosu

Cina
– 150 g piept de pui la gratar + 200 g sote de spanac

Marti

Mic dejun
– o ceasca de ceai verde neindulcit, 200 ml lapte + 3 linguri de fulgi de ovaz; o felie de paine neagra cu branza de vaci degresata si un ardei gras rosu

Pranz
– 250 g salata de papadie, ceapa verde, ridichi, untisor si spanac cu otet balsamic si ulei de masline, 100 g pui la gratar si o felie de paine integrala

Cina
– 150 g piept de curcan fiert + 150 g piure de urzici

Miercuri

Mic dejun
– un pahar cu suc de portocale, 1 ou fiert tare, 2 biscuiti cu cereale, o felie de telemea nesarata cu o felie de paine integrala

Pranz
– 200 g piept de curcan + 3 linguri mujdei + 150 g piure de spanac la cuptor

Cina
– un bol cu ciorba de untisor si o felie de paine integrala prajita

Joi

Mic dejun
– o ceasca de ceai verde neindulcit, 30 g biscuiti dietetici, un fruct la alegere

Pranz
– un bol cu ciorba de stevie, cu o felie de paine si ceapa verde

Cina
– 150 g macrou la cuptor cu 1 cartof copt si o salata de verdeturi la alegere

Vineri

Mic dejun
– o ceasca de ceai de papadie, doua felii de paine din cereale integrale cu 2 felii sunca slaba de curcan

Pranz
– 150 g pui la cuptor sau la gratar, cu un 1 cartof copt si 150 g mancarica de spanac

Cina
– un bol cu ciorba de loboda si doua galete de orez (turtite crocante din orez expandat)

Sambata

Mic dejun
– 1 pahar de suc natural de grepfrut, 2 felii de paine integrala prajita cu o lingurita de dulceata, o cafea neindulcita

Pranz
– 150 g sardine la gratar + 100 g broccoli sotat si o salata de verdeturi la alegere

Cina
– o ciorba de stevie cu 100 g mamaliga

Duminica

Mic dejun
– 100 ml chefir, 2 linguri muesli, o ceasca de ceai neindulcit de ginseng

Pranz
– o mancarica de spanac cu un ou fiert moale si o felie de paine integrala

Cina
– 150 g pastrav la cuptor cu 100 g mix de legume (broccoli, morvov, telina, dovlecel) si o salata de leurda cu papadie, morcov ras si salata verde cu lamaie si ulei de masline.

Inca nu te-ai decis sa urmezi o dieta bogata in verdeturi? Dr. Oz te intampina cu o serie de argumente convingatoare.

Stevia – este vitaminizanta si mineralizanta, regleaza apetitul, diminueaza pofta de dulce si nivelul glicemiei, este energizanta si are grija de sistemul tau cardiovascular.

Urzicile – nutrientii din acestea stimuleaza arderile grasimilor, ajuta la secretia bilei si la eliminarea toxinelor, imbunatateste digestia si elimina problemele de tranzit intestinal.

Salata verde, untisorul si frunzele de papadie – in acestea se gasesc aminoacizi care ofera vitalitate si mucilagii care normalizeaza procesul de digestie. De asemenea, ele previn constipatia si au unputernic efect detoxificant asupra organismului.

Loboda – gatita sau consumata ca atare iti ofera un aport important de vitaminaC. In plus, ea incetineste procesul de imbatranire si ajuta organismul sa treaca cu brio peste perioadele de stres prelungit. Consumata mai des, aceasta echilibreaza colesterolul.

Spanacul – indicat in alimentatia tuturor grupelor de varsta, spanacul este un aliment bogat in fier care da vigoare si pofta de viata. De asemenea, acesta imbunatateste vederea, memoria si functiile cerebrale gratie luteinei si betacarotenului.

Leurda – este o sursa importanta de adenozina, o substanta care ajuta la scaderea colesterolului „rau” in organism. In plus, leaurda combate balonarea, constipatia cronica si aparitia hemoroizilor.

Sursa www.slabsaugras.ro