Ten sanatos noaptea

Multe dintre noi au tendinta ca pe timpul zilei sa acorde prioritate ingrijirii tenului, din diverse motive. Printre acestea se numara dorinta naturala de a arata cat mai bine, protejarea tenului cat mai bine contra factorilor externi nocivi, asa cum este praful si poluarea.
Seara, in schimb, suntem tentate sa sarim anumite etape din dorinta de a ajunge cat mai repede cu putinta la momentul de odihna. Gresit! Seara tenul nostru are dreptul la o sesiune de ingrijire ca la carte, iar dimineata te vei trezi si odihnita si frumoasa.

1.Demachierea trebuie sa-ti intre in reflex, sa fie ritualul tau primodrial seara. Indiferent de situatie, ca vii de la o petrecere in mijlocul noptii sau ca tot ce vezi in fata ochilor sunt asternuturile si un somn bun, tenul tau are dreptul sa doarma la fel de bine ca si tine.
Demachierea se realizeaza in trei etape. In primul rand, indepartezi machiajul propriu-zis cu o discheta. In functie de tenul tau ai de ales intre:
– gel spumant si lotiune demachianta pentru tenul normal si pentru tenul mixt
– lotiune sau crema demachianta pentru tenul sensibil si pentru tenul uscat
– gel spumant pentru tenul gras

2.Urmeaza aplicarea unei lotiuni de tonifiere.

3.Ultima etapa este si una dintre cele mai importante. Hidratarea tenului pe timp de noapte iti asigura o piele frumoasa pe tot parcursul zilei urmatoare. Pentru ingrijirea de noapte este indicat sa folosesti o crema destinata acestui moment al zilei. Diferenta dintre o crema hidratanta de noapte si cea de zi este ca prima este mult mai grasa si patrunde in piele pe tot parcursul noptii.
Ingrijirea tenului noaptea nu este mult mai complexa fata de ingrijirea normala. Important este sa nu sari aceasta etapa si nu in ultimul rand, sa dormi minim 8 ore pe noapte.