Te cantaresti des? Nu vei avea corpul pe care ti-l doresti!

8 din 10 femei vor sa slabeasca. Si oricat ar slabi, nu sunt niciodata multumite de cum arata. Unul dintre motive este ca se cantaresc prea des.
Un sfert dintre femei vor tot timpul sa slabeasca intre 3 si 5 kilograme. Insa cele mai multe nu au nevoie de aceste ajustari ale siluetei. Insa cad in capcana slabirii pentru ca s-au dotata cu unul dintre cele mai perverse accesorii ale curelor de slabire: cantarul. Asa ca, daca il au in dotare, il folosesc din plin dupa fiecare masa, dupa fiecare ora de miscare, dupa sauna, dupa week end etc. Este un comportament gresit, avertizeaza specialistii. Aceasta din mai multe motive. In primul rand, greutatea fluctueaza din diverse cauze.

De exemplu, excesul de sare poate cantari greu pentru ca retinem apa. Asa ca, in prima faza, daca vreti sa slabiti, renuntati la masline, mustar, peste afumat, branzeturi. Apoi, mai este si stresul care duce la retentia de lichide, alaturi de un tranzit intestinal lent. Asa ca incercati sa eliminati cauza ingrasarilor de moment si nu va repeziti non stop la cantar si la cure drastice de slabire.

In plus, tineti minte cateva reguli de aur: nu va cantariti lunea, pentru ca in weekend mancati mai mult, iar digestia dureaza pana pe marti. In al doilea rand, cantariti-va o data pe saptamana si intotdeauna la aceeasi ora, pe acelasi cantar, dupa ce ati fost la toaleta. Incercati sa va luati un cantar sofisticat care face diferenta in apa, grasime si muschi. Atunci, veti sti clar ce aveti de eliminat daca v-ati ingrasat. Apa se “da” jos cel mai usor. Apoi, daca intrati in jeansii de acum 5 ani, nu va mai faceti griji: nu aveti nevoie de cantar.

Sursa www.perfecte.ro