Supa de conopida si chimen

Ingrediente:
-1 conopida mare, desfacuta in buchetele
-2 linguri unt
-2 cepe, taiate
-3 tulpini de praz, curatate si taiate
-2 teline, taiate
-1 lingurita seminte de chimen
-1 lingurita concentrat de pui sau legume
-sare de mare si piper
2 cartofi curatati si taiati
-1l lapte degresat
Pentru uleiul de coriandru si in:
-30g coriandru, taiat
-2 catei de usturoi
-zeama de la o lamaie
-1/3 cana ulei de in
-2 linguri apa

Mod de preparare:
-Incalziti untul intr-o oala mare si caliti ceapa, prazul si telina pana se inmoaie.
-Adaugati semintele de chimen si concentratul de pui sau legume, apoi condimentati cu sare si piper.
-Adaugati conopida si cartofii taiati si sotati pentru 2 minute.
-Acoperiti cu lapte si fierbeti pentru 20 de minute sau pana cand legumele sunt moi. Pasati-le pana cand obtineti un piure omogen.
-Pentru uleiul de coriandru si in, puneti coriandrul, usturoiul si zeama de lamaie intr-un blender si mixati. Turnati treptat uleiul de in. Apoi adaugati apa.
-Pentru a servi, reincalziti supa, puneti cu polonicul in castronele si stropiti cu ulei de coriandru si in.