Somn in crusta aromata

Ingrediente:
-o bucata de somn (sau alt peste) cca 1 kg
-3 linguri ierburi de Provence
-2 linguri mustar traditional, cu boabe intregi si aroma puternica
-sare, piper
-2 catei de usturoi
-4-5 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:
Spalam bine pestele pe toate partile, asta cred ca e de la sine inteles. Apoi amestecam restul ingredientelor (sare si piper punem dupa gust) cu care ungem pestele peste tot. Este important apoi sa lasati pestele cca 1 ora la frigider, pentru a se intrepatrunde aromele. Apoi il dam la cuptorul incins la 200 de grade, 30 de minute, intr-o tava cu hartie de copt sau foi de silicon.
Daca nu aveti ierburi provensale gata preparate, desi acum se gasesc in orice hypermarket, le puteti pregati acasa, ingredientele fiind cam asa: 4 linguri de oregano uscat, 4 de cimbru uscat, 2 de flori de lavantica (din cele alimentare, pe care le gasiti la plafar), 1 lingura de busuioc uscat, 1 lingura de salvie si una de rozmarin. In ceea ce priveste mustarul, este foarte important sa folositi unul traditional sau taranesc, cum vreti sa ii spuneti, care are bobele intregi, diverse tipuri de boabe de mustar, pentru ca acesta are o aroma foarte puternica si va da un gust deosebit pestelui.