Salata filipineza cu spanac si chili in crema de cocos

Ingrediente:

  • 150 g spanac de apa
  • 2 linguri ulei
  •  2 catei de usturoi taiati fin si marunt;
  •  85 g carne de porc taiata marunt;
  •  85 g creveti;
  •  2 linguri de sos de peste;
  •  2 lingurite zahar;
  •  4 linguri crema de cocos;
  •  2 chili rosii sau verzi, pisati marunt.

Mod de preparare:

Pune o oala cu apa la fiert, separa frunzele de spanac de trunchi si taie tulpinile spanacului in rondele. Adauga tulpinile taiate in apa fierbinte, pentru a le opari si apoi scurge-le bine. Incalzeste uleiul intr-o tigaie sau wok si prajeste usturoiul pana se ingalbeneste, adauga porcul si mai lasa pe foc 2-3 minute pana se caleste bine. Adauga crevetii si amesteca bine, dupa un minut adauga restul ingredientelor si amesteca pana se prajesc bine. Aseaza spanacul de apa pe o farfurie si apoi adauga amestecul facut wok peste.