Salata de fasole cu sos de vin

Ingrediente necesare pentru 6 portii:

  • 1 cana fasole rosie fiarta
  • 1 cana fasole alba fiarta
  • 1 cana fasole neagra fiarta
  • 250g fasole verde, oparita
  • 1 ceapa mica rosie tocata
  • 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat

 

Sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu
1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva
3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)
1 catel de usturoi tocat
1 lingura ulei de masline
sare de mare si piper dupa gust

Reteta:
1. Se amesteca cu grija intr-un vas fasolea, ceapa, ardeiul si patrunjelul.
2. Se combina ingredientele din sos si se amesteca bine. Se toarna sosul peste fasole si se amesteca cu grija, dupa care se da la rece cel putin o ora ca aromele sa se amestece.

Aceasta salata este atat o sursa impresionanta de elemente nutritive, dar – cu toate ca se prepara din patru feluri de fasole – este usor si rapid de pregatit, deoarece legumele pot fi conservate. Pentru a avea un continut cat mai mic de sodiu, boabele de fasole din conserva trebuie uscate si salata sarata cu grija. Servita pe o frunza de salata verde constituie un pranz excelent.