Salata crocanta Keralan

Ingrediente:

 

 

  • 1 nucă de cocos
  • 2 ardei roşii
  • 1 legatura de ceapă verde
  • 2 mango coapte, decojite

Dressing:

  •  o bucată de mărimea degetului mare de ghimbir proaspat, cojit
  •  coaja rasa si sucul de la 3-4 limes-ului
  •  7-8 linguri de ulei de măsline extra virgin
  •  sare de mare si piper negru proaspat macinat

 

Întâi de toate, trebuie să se spargă coaja de nucă de cocos si sa se scoata miezul. Odată sparta, aveti grijă să nu vărsaţi lapte peste tot. După ce aţi desfacut nuca de cocos, taiati  ardeii in felii fine. Taiati ceapa de primavara in felii fine.Taiati mago in felii fine .Puneti  toate aceste ingrediente intr-un castron mare de salata.

Ghimbirul se pune pe gratar, dupa care,  impreuna cu coaja de lămâie se pun într-un castron mic peste care se adaugă suc de lămâie şi ulei de măsline. Se condimentează după gust.