Salata calda de cus-cus marocan pe pat de legume

Ingrediente:
-500 gr cus-cus
-1 ceapa mare
-5 linguri ulei masline
-400 ml apa
-120 gr alune maruntite
-120 gr stafide aurii
-220 gr rosii uscate la soare maruntite
-1/2 castravete mic
-sucul de la o lamaie
-coriandru
-1 canita suc rosii
-sare piper dupa gust

Pentru patul de legume:
-2 linguri ulei masline
-1 ceapa
-2 morcovi
-2 catei de usturoi
-1 cana rosii rase( sau taiate marunt) sau suc de rosii
-1 ardei gras rosu
-1 ardei gras verde
-1/2 lingurita cumin( chimen macinat)

Pregatim cus-cusul:
Punem cus-cusul intr-un vas mare, adaugam un praf de sare si doua linguri ulei de masline. Adaugam apa fiarta peste cus-cus, amestecam putin, acoperim si lasam sa stea zece minute. Luam un alt vas, punem ceapa maruntita, apoi alunele, stafidele, castravetele taiat marunt, coriandru, zeama de lamaie si la sfarsit sucul de rosii. Amestecam foarte bine. Adaugam la cus-cus, potrivim de sare si piper si pastram la cald.

Ne ocupam de legume:
Intr-o tigaie rumenim ceapa, foarte putin in ulei( o lingura-doua) de masline , adaugam ardeii taiati marunt, morcovul rondele, usturoiul zdrobit, putina apa si lasam sa fiarba acoperit pana se inmoaie morcovul, adaugam sucul de rosii( sau rosiile), potrivim de sare, piper si cumin o jumatate de lingurita si servim cus-cusul pe patul de legume.