Ratatouille de vara

Ingrediente:

-300 g vinete
-300 g dovlecei mici
-1 ardei gras rosu
-1 ardei gras verde
-1 ardei gras galben
-300 g rosii
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-1 lingurita rozmarin proaspat
-7 linguri ulei de masline
-sare si piper macinat.

Mod de preparare

Speli legumele, le scurgi si le cureti
Tai vinetele in cubulete si le sarezi.
Tai dovleceii in felii.
Tai ardeii in patru, le indepartezi cotorul si peretii interiori, ii speli si ii tai fasii.
Oparesti rosiile, le decojesti, le scoti semintele, iar pulpa o tai cubulete.
Cureti ceapa si usturoiul, iar ceapa o tai in cubulete mici.
Usturoiul il pisezi.
Speli verdeturile, le usuci prin stergere si le toci foarte marunt.
Asezi legumele in straturi intr-o oala, incepand si terminand cu vinetele.
Peste fiecare strat presari sare, piper, ceapa, usturoi si verdeturi.
Fierbi totul acoperit, la foc mediu, timp de 20 de minute, fara a amesteca.
Servesti preparatul presarat cu rozmarin.

Pofta buna!