Program de exercitii fizice pentru slabit

Zece minute de gimnastica pe zi ne scapa de kilogramele in plus .
Programul de exercitii fizice trebuie urmat timp de trei luni. El intareste musculatura si relaxeaza corpul.
Inainte de a incepe acest set de exercitii trebuie sa faceti cateva miscari de incalzire, mers pe loc urmat de alergare usoara

-4 minute de exercitii cardiovasculare
Exercitiile pe care le puteti realiza sunt: mersul pe loc, alergatul usor, urcarea treptelor (puteti folosi o bancuta sau o treapta pe care sa pasiti alternand picioarele) sau bicicleta medicinala.

-3 minute de exercitii de rezistenta
Pentru aceste exercitii aveti nevoie de doua greutati de cate un kilogram. Efectuati timp de un minut flotari la perete. Stati cu fata la perete si cu picioarele departate.
Sprijiniti mainile de perete, ridicati-va pe varfurile degetelor si impingeti usor corpul catre perete indoind bratele. Continuati cu un alt exercitiu cu o durata de un minut: stati in picioare in fata unui scaun. Aplecati-va avand picioarele drepte, pana cand spatele este paralel cu podeaua.
Indoiti usor genunchii si sprijiniti-va cu o mana de scaun. In cealalta mana tineti o greutate pe care o ridicati paralel cu corpul cat de sus puteti.
Incheiati exercitiile de rezistenta cu un minut de miscari de contractare a bicepsilor. Exercitiul se realizeaza stand pe scaun, tinand in fiecare mana cate o greutate care se trage usor catre piept.

-2 minute de exercitii pentru abdomen
Culcat pe spate, tineti picioarele pe podea cu genunchii indoiti si departati. Intindeti bratele pe langa corp, avand palmele pe podea. Tineti capul usor ridicat, cu barbia indreptata catre piept.
Ridicati trunchiul de la podea si mentineti pozitia pana numarati la patru,apoi faceti un minut miscari de ridicare alternative a bratelor si a picioarelor, din pozitia intins pe podea cu fata in jos.

-1 minut de stretching
Realizati timp de 30 de secunde exercitii de respiratie si continuati cu 30 de secunde de intindere a bratelor (impreunati mainile apoi intindeti ambele brate deasupra capului, intorcand bratele in sus).