Prieteni adevarati si falsi in dieta

Ape plate naturale sau aromatizate(apa potabila,apa de izvor,minerala…) de consumat, de preferinta, intre mese, cel putin 1,5 l pe zi pentru o hidratare adecvata a corpuluisi mai ales a tubului digestiv. In timpul meselor, sa nu bem mai mult de doua pahare de apa, pentru a nu dilua secretiile enzimatice, ceea ce ar duce la o digestie incompleta a alimentelor, urmata de fermentare si balonari la nivelul colonului.zi pentru o hidratare adecvata a corpului si mai ales a tubului digestiv.

Apele si bauturile gazoase (naturale, indulcite, alcoolice, aromatizate sau dietetice – indulcite cu aspartam, de exemplu). Pentru a evita balonarile si alte tulburari intempestive, sa limitam consumul tuturor acestor bauturi.

Iaurturi, branza de vaci, branza dulce de vaci (de preferinta naturale). Aceste produse lactate contin fermenti lactici care prezinta interes pentru regenerarea florei intestinale, in special produsele LC1 de la Chambourcy, Bio de la Danone (atentie la consumul excesiv al acestor iaurturi, deoarece au in compozitia lor lapte integral).

Laptele (cel putin in exces). Laptele contine un zahar natural, lactoza, care fermenteaza cu usurinta in colon.