Prajituri pentru Craciun

Ingrediente:
-3 cani faina
-1 1/2 lingurite praf de copt
-3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
-1/4 lingurita de sare
-1 lingurita ghimbir
-1 3/4 lingurite scortisoara
-1/4 lingurita cuisoare
-6 linguri de unt
-3/4 ceasca zahar brun incins
-1 ou
-2 lingurite vanilie
-1 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:
-intr-un castron puneti faina,praful de copt,bicarbonatul de sodiu,sarea,ghimbirul,cuisoarele,scortisoara si amestecati pana cand acestea se omogenizeaza
-intr-un alt castron puneti untul,zaharul,oul si amestecati cu mixerul la viteza mare
-se adauga vanilia,coaja de portocale si se amesteca pana cand se omogenizeaza
-amestecul format turmati-l peste amestecul de faina si continuati sa amestecati pana cand aceasta se omogenizeaza
-impartiti aluatul in 2 jumatati si lasati-l la temperatura camerei cel putin 2 ore
-se incalzeste cuptorul la 375 grade
-pregatiti o tava de copt in care ati pus hartie de copt
-intindeti aluatul si taiati formele dorite oameni,braduti.inimioare
-puneti formele in tava si bagati-le la cuptorul preincalzit timp de 7-10 min
-dupa ce ati scos formele de la cuptor le puteti decora in ce mod doriti
-le puteti da cu glazura iar deasupra sa puneti bombonele de decor