Motive din cauza cărora nu poți slăbi

Slabeste sanatos cu DuoslimExistă persoane care, deşi ţin dietă şi fac mişcare, nu reuşesc să slăbească. Acestea nu au neapărat legătură cu greşeli în alegerea dietei potrivite, ci cu propriul organism.

Recent, un grup de cercetători de la Universitatea din Adelaide, Australia, au descoperit o nouă cauză pentru care anumite persoane nu pot slăbi. Potrivit acestora, nervii gastrici, ce transmit creierului senzaţia de saţietate, încetează să mai funcţioneze corespunzător dacă mâncăm prea mult fast-food. Astfel, potrivit studiului publicat de aceştia luna trecută, persoanele afectate de această problemă trebuie să mănânce mai mult pentru a se simţi sătule. Dar echipa de cercetători nu a reuşit să găsească o soluţie pentru această problemă.

Creierul, un rol important
Nu doar stomacul joacă un rol important în succesul unei diete, ci şi creierul, mai exact, un hormon secretat de acesta, numit leptină, care are rolul de a inhiba pofta de mâncare şi a încuraja consumul de energie din organism. Potrivit unui studiu realizat anul trecut la Universitatea din Michigan, persoanele care au prea puţină sau prea multă leptină nu pot slăbi. Cu toate că, până în prezent, leptina a fost studiată de mai multe echipe de cercetători din întreaga lume, o soluţie viabilă pentru reglarea nivelului acestui hormon nu a fost descoperită.

Sursa www.clickpentrufemei.ro