Mancare indiana de linte cu legume

Ingrediente:
-1 cana linte portocalie decojita si despicata in doua
-1 morcov
-1 ardei capia
-1 bucata de praz
-1 bucatica ghimbir proaspat
-1 lingurita chimen seminte
-1 lingurita fenicul seminte
-1/2 lingurita turmeric
-1 lingurita coriandru macinat
-1 lingurita fenicul macinat
-1 legatura marar verde
-1 litru de apa
-1/2 lingurita sare
-4 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline

Mod de preparare:
Gasiti linte portocalie decojit si despicat la orice plafar, la Kaufland sau la unele supermarketuri. E o linte rosie-portocalie, micuta. Fierbe repede si e usor de digerat.
Spalati lintea in 5-6 ape si puneti-o la fiert impreuna cu morcovul, ardeiul capia, turmericul si sarea. LIntea aceasta fierbe foarte repede, in aproximativ 10-15 minute, asa ca ar fi bine sa puneti morcovul taiat in felioare foarte subtiri sau dat pe razatoare ca sa aiba timp sa fiarba.
Pregatiti condimentele, ghimbirul si prazul (curatati, tocati). Puneti uleiul la incalzit intr-o craticioara micuta, pe foc mic. Cand uleiul e suficient de cald aruncati in el semintele de fenicul si chimen. Lasati-le sa pocneasca 4-5 secunde, apoi adaugati prazul si ghimbirul. Dupa 4 minute puneti si coriandrul cu feniculul pulbere. Amestecati. Stingeti focul dupa inca 1 minut.
Cand lintea si legumele au fiert, adaugati amestecul de ulei cu condimente. Mai lasati sa fiarba 3-4 minute, adaugati mararul tocat si inchideti focul. Lasati sa stea acoperit cu capac inca 10 minute.
Serviti cu painite dietetice indiene Chapati sau Parathas !