Ingrijirea pielii pe timp de iarna

Cum am intrat in anotimpul rece ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi pentru a avea o piele cat mai sanatoasa in aceasta perioada.

Păstrați pielea hidratata, întotdeauna
-În timpul iernii, stratul exterior al pielii devine foarte uscat, prin urmare, este important să păstrați pielea hidratata. Chiar și cei care au tenul gras trebuie sa foloseasca lotiuni hidratante usoare dupa demachiere pentru a menține pielea moale.

Folosiți crema pentru protecție solară
-Oamenilor le place să se bucure de soare în timpul iernii, dar nu știu că expunerea la soare poate grăbi îmbătrânirea. Prin urmare, trebuie să se utilizeze o protecție solară cu 15 minute înainte de a ieși pentru a permite pielii sa o absoarba. Dacă stați afară la soare pentru mai mult de 30 de minute, reaplicati crema de protectie solara.

Pentru pielea foarte uscata
-Dacă pielea este foarte uscata si deshidratata, evitați să utilizați săpun.
-Aplicati o crema de lamaie înainte de spălare sau de baie. Acesta protejează pielea impotriva deshidratarii.
-După baie, aplicati o lotiune de corp in timp ce pielea este inca umeda. Ea ajută pentru a sigila umiditate.

Vindecarea calcaielor crapate
-Se înmoaie picioarele in apa calda seara timp de 15 minute.Dupa ce ati stat la inmuiat frecati fiecare calcaii dupa care alicati o crema hidratanta, repetati procedeul timp de o saptamana o sa vedeti schimbarea.

Ingrijire a părului în timpul iernii
-Folositi ulei de cocos pur pe care il aplicati pe scalp și păr. Înfășurați un prosop fierbinte și lăsați-l să stea asa. În dimineața următoare, spalati parul cu un sampon pe baza de plante.

Pentru mâinile moi
-Adaugati zahăr cu suc de lămâie și folositi amestecul pentru a va spala pe mâini.Are un efect de înmuiere.
-Utilizati si o crema hidratanta.