Goji pentru frumusetea ta

Descopera efectul uimitor al fructelor salbatice de goji si ofera pielii tale luxul de a beneficia de cei mai importanti antioxidanti stransi de natura intr-un fruct!

Fructele rosii de goji, cunoscute in Orient drept “izvorul vietii vesnice”, sunt foarte bogate in principii active antioxidante. Extractul de liciu si vitamina C continut in preparat cresc sinergic capacitatea antioxidanta si contribuie la buna functionare a sistemului de autoaparare a organismului.

Principiile active ale produsului intervin in blocarea actiunii radicalilor liberi, stimuleaza sistemul imunitar impotriva infectiilor bacteriene si virale. Datorita continutului bogat in macro si micronutrienti, extractul organic de Goji este valorificat in medicina traditionala chineza de peste 1900 de ani.
Dintre macronutrienti cei mai importanti sunt carbohidratii, proteinele si compusii glicoconjugati, iar dinte micronutrienti mineralele esentiale si oligoelementele (calciu, potasiu, fier, zinc, seleniu), aminoacizi si betaine, polifenoli si vitamine (C, B1, B2, B6).

Goji mai contine si 18 aminoacizi- unitatile de baza ale proteinelor – dintre care 8 aminoacizi esentiali. Acestia sunt indispensabili unei vieti sanatoase si nu pot fi sintetizati de organism, motiv pentru care trebuie procurati din alimente.

Extractul de goji are puternice efecte de energizare a pielii si celulelor. In plus, este recunoscut pentru efectele anti-aging datorita unei excelente activitati antioxidante si prin cresterea nivelului dermal de hidroxiprolina, ceea ce indica o crestere a sintezei colagenului.

Fructele goji, numite si fructele viagra, au un nivel ridicat de betacaroten si vitamina B care protejeaza tenul de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Goji combate celulita si creste libidoul sexual.

Imediat dupa presarea la rece, extractul de fructe goji trebuie protejat impotriva oxidarii, prin adaugarea de cantitati minime de acid ascorbic (Vitamina C) si citric. Uleiul de goji este 100% vegetal si se obtine prin presarea la rece a samburilor de goji proaspat cules.

Avand in vedere dimensiunea redusa a acestor samburi este nevoie de 140 kg de fructe pentru a extrage 100 ml de ulei vegetal. Uleiul din samburii de goji este hipoalergenic, bogat in antioxidanti, acizi grasi esentiali, vitamina E, acidamine si oligoelemente. De aceea, el este recomandat in tratamentele faciale si ca ingredient al produselor cosmetice, hranind pielea si avand un efect anti-aging. El lasa pielea stralucitoare, neteda si catifelata si ajuta la regenerarea ei.

Sursa www.flu.ro