Dieta cu somn: Cum trebuie să dormi ca să slăbeşti mai uşor

Slabeste sanatos cu DuoslimDe-a lungul timpului, studiile au arătat că dacă dormi destul pe noapte ar putea ajuta dieta. Dar acum, un studiu mai profund a descoperit noi date despre această teorie.

Rezultatele au arătat că dacă te culci în fiecare seară la aceeaşi oră şi te trezeşti dimineaţa la aceeaşi oră, vei avea mai puţine grăsimi în organism, faţă de persoanele care au un program neregulat de dormit.

La cercetare au participat 300 de voluntari, care au fost urmărit timp de o săptămână, zi de zi. Aşadar, după o săptămână, rezultatele au fost deja grăitoare. Iată ce au descoperit oamenii de ştiinţă:

Dacă te culci şi te trezeşti la la aceeaşi oră în fiecare zi – să zicem că orarul de dormit nu variază cu mai mult de 60 de minute – vei avea mai puţine grăsime decât cei al căror orar variază cu mai mult de 90 de minute.

Dacă dormi mai puţin de şase ore şi jumătate şi mai mult de opt ore şi jumătate vei avea mai multă grăsime corporală – ideal este să dormi aproximativ opt ore.

Trebuie să ai parte de un somn odihnitor ca să scazi nivelul de grăsime din corp.

De ce slăbeşti mai uşor dacă dormi bine
Atunci când nu dormi destul, corpul produce mai mult hormon grelină, ce este un hormon peptidic care stimulează apetitul şi în acelaşi timp scade producţia de leptină, hormonul care îţi controlează apetitul.

Sursa www.unica.ro