Deodorant facut acasa

Deodorantele sunt astazi folosite de toata lumea zilnic, fiind un obiect indispensabil. Ele sunt menite sa evite aparitia mirosurilor neplacute si sa iti dea o nota de prospetime de dimineata pana seara.
Din pacate insa, de multe ori sunt pline de chimicale, care in timp iti pot afecta pielea. Exista insa unele metode de a-ti confectiona deodorante mai sanatoase, din ingrediente naturale, care vor fi la fel de eficiente ca si cele procurate din magazine.

Muscata si chiparos
Aceasta este o combinatie clasica de uleiuri esentiale bune pentru piele si cu miros placut. Muscata are un usor miros floral si se numara printre ingredientele multor produse de ingrijire corporala, avand si efect astringent si antiseptic. Chiparosul reduce transpiratia in exces si este foarte fin. Amestecul va avea un miros floral, cu influente de citrice si lemn, fiind potrivit atat femeilor, cat si barbatilor.

Ingredientele de care ai nevoie: 1 lingurita de votca de calitate, 10 picaturi de ulei esential de muscata, 10 picaturi de ulei de chiparos, 8 picaturi de bergamota, 5 de neroli, 4 de levantica, 3 boabe macinate de piper negru, 4 linguri de Hamamelis virginiana, 2 linguri de apa de albastrea si 2 linguri de apa de flori de portocal.

Obtinere: Masoara cantitatea potrivita de votca, la care adaugi uleiurile esentiale, unul cate unul. Amesteca puternic. Apoi pui Hamamelis virginiana, insotit de cele doua ape de flori. Inainte de orice aplicare, trebuie amestecat bine, pentru a obtine o substanta omogena.