De ce fitness?

Contrar presupunerilor unora, fitness-ul nu este doar un culturism cu greutati mai mici si rezultate pe masura.Folosirea de greutati mai mici in antrenamentele de fitness este doar o diferenta intre cele doua tipuri de activitati sportive, e drept, usor de observat.
Fitness-ul este pentru corpul uman ceea ce reglajul fin este pentru un aparat electronic. El reprezinta o conditie pentru a arata si a ne simti mai bine.
Cum gusturile difera, doza de subiectivism va fi foarte mare in definirea conceptelor de a “arata bine” si “a se simti bine”, motiv pentru care si antrenamentele vor fi diferentiate in functie de caracteristicile individuale ale practicantilor: varsta, sexul, greutatea, inaltimea, capacitatea de efort, sanatatea organismului, scopul urmarit. Definitiile sunt numeroase si nu ne asumam riscul de a va plictisi cu ele.Va spunem doar ca trasatura definitorie a fitness-ului este regularitatea exercitiilor. Daca faci jogging o data pe an sau urci pe scari cand nu merge liftul nu poti sa spui ca faci fitness, acest sport presupunand intai de toate o activitate durabila. De asemenea, este foarte importanta si intensitatea exercitiilor. Un antrenament de fitness presupune o sedinta de cel putin 20 de minute de activitate dinamica, cu pauze mai mici decat in cazul culturismului.

Daca nu v-am convins inca, va prezentam principalele avantaje pe care le prezinta acest sport. Desigur, nu-i nevoie sa urmariti toate efectele din lista de mai jos pentru a practica acest sport, cateva fiind de ajuns:

– pentru ca niciodata nu-i tarziu sa te apuci de fitness
– pentru ca antrenamentele nu va ocupa mult timp si sunt foatre eficiente
– pentru ca organismul va deveni mai viguros si mai rezistent la boli
– pentru ca va veti reduce colesterolul intr-un mod placut
– pentru ca inima si intreg aparatul circulator nu vor avea decat de castigat
– pentru ca veti da jos kilogramele nedorite fara sa muriti de foame pentru asta
– pentru ca veti scapa de stresul zilnic
– pentru ca veti arata mai bine si va veti simti mai tineri, ceea ce ii va face pe ceilalti sa va aprecieze mai mult
– pentru ca veti avea mai multa incredere in fortele proprii
– pentru ca veti avea mintea mai limpede