Cuscus cu legume

Ingrediente:
-200 g cuscus de buna calitate
-50 g unt
-1 vanata mica
-1 dovlecel potrivit
-1 ceapa potrivita
-2 linguri ulei de masline
-sare de mare
-piper negru
-1 jumatate de lingurita chimen (preferabil macinat)
-2 linguri mari pasta de rosii
-3 catei de usturoi
-200 ml apa calduta

Mod de preparare:
Puneti cuscus–ul intr-un castron si turnati deasupra apa fierbinte, sarata.
Acoperiti castronul cu folie de aluminiu si lasati cam 20 de minute, sa se rehidrateze (la loc sigur; evitati pericolul de oparire!).
Dupa rehidratare strecurati, clatiti sub jet de apa si lasati la scurs.
Spalati bine vanata, curatati fasii alternative si taiati in cuburi. Spalati bine dovlecelul, curatati fasii alternative si taiati in cuburi.
Curatati ceapa si taiati in cubulete mici. Puneti uleiul de masline la incins, caliti ceapa, adaugati cuburile de dovlecel si cuburile de vinete.
Lasati sa se patrunda putin dupa care adaugati chimenul, sarea si piperul. Lasati la foc mic si diluati pasta de rosii in apa.
Turnati peste legume si lasati sa scada, la foc mic. Inainte de a opri din fiert, adaugati usturoiul presat sau tocat marunt.