Cură detoxifiere: 5 reţete perfecte!

Slabeste sanatos cu DuoslimDacă te gândeşti să începi o cură de detoxifiere, probabil te gândeşti la restricţii, senzaţie de foame şi privarea de la „bunătăţi”. Află că poţi ţine acest tip de cură şi, în acelaşi timp, să fii complet sătulă.

Aceste reţete de detoxifiere sunt concepute pentru a da startul sănătăţii tale încă de la la prima înghiţitură. Realizate din alimente integrale, proaspete şi sănătoase, aceste reţete nu numai că sunt delicioase, dar sunt şi simplu de realizat. Iată 5 idei de reţete pentru o detoxifiere ca la carte!

Quinoa cu miere
Ingrediente:
1 1/2 căni nefierte de quinoa
1 lingură de miere
1/3 cană coriandru proaspăt, tocat marunt
1/3 ceaşcă de arahide prăjite cu miere
Sucul de la 1 portocală dulce
2 linguriţe de coajă de portocală dulce
2 fire de ceapă verde, tăiată felii subţiri
1/4 linguriţă de sare de mare
1/4 linguriţă de piper proaspăt măcinat
Mod de preparare: Prepară quinoa după instrucţiunile de pe ambalaj. După preparare, se pune într-un vas mare şi se amestecă cu puţină miere. Se lasă 10 minute deoparte pentru ca mierea să fie absorbită, apoi se amestecă cu restul ingredientelor.

Salată cu dovlecel şi lămâie
Ingrediente:
1 dovlecel galben mediu, tăiat în două jumătăţi
2 ceşti fierte de cereale fără gluten
1 cană de spanac fiert la abur
2 fire de praz, tăiat în felii subţiri
1/2 ceapă roşie medie, tăiată în felii subţiri
3 linguri suc de lămâie proaspătă
1 linguriţă oţet balsamic
1 lingură coajă de lămâie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguriţă de seminte Chia
1 salată verde
1/2 linguriţă de sare de mare
1/4 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de coriandru proaspăt, tocat marunt, pentru garnitură
Mod de preparare: Într-un castron mare, se amestecă sucul de lămâie, spanacul, ceapa şi prazul. Tăiaţi apoi mărunt salata şi adăugaţi cerealele fierte. Într-un bol separat, se amestecă sucul de lămâie, oţetul balsamic, coaja de lămâie, ulei de măsline, seminţele de chia, sarea de mare şi piperul, pentru dressing. La final, se decorează cu coriandru proaspăt, pentru un gust delicios.

Salată cu orez negru şi cocos
Ingrediente:
1 1/2 ceşti de orez negru
1 legătură de sparanghel proaspăt
1 lingură coajă de lămâie
2 fire de ceapă verde, tocată mărunt
2 linguri tocate de nucă de cocos
1/2 linguriţă de sare de mare
1/4 linguriţă de piper proaspăt măcinat
2 linguri de ulei de cocos
Mod de preparare: Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Sparanghelul se taie în bucăţi de aprx. 4 cm. Se fierbe apoi la abur într-o oală de dimensiune medie, până ce devine fraged, apoi se lasă la răcit cca. 5 minute. Se amestecă apoi cu orezul fiert, coaja de lămâie, ceapa verde, nuca de cocos, sare de mare şi piper şi se depozitează în frigider timp de 20 de minute. După răcire, poate fi stropit cu puţin ulei de cocos. Se serveşte rece.

Salată cu ciuperci şi orez
Ingrediente:
3 linguri ulei de măsline extra virgin
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
2 ceşti de ciuperci shiitake, tăiate felii subţiri
2 morcovi mari, tocaţi
1 ceapă tocată
2 tulpini de ţelină, tocate
1/4 linguriţă de sare de mare
1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
3 căni de orez negru
2 linguri oţet balsamic
2 fire de ceapă verde, tăiate în felii subţiri
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 160º.
Într-o tigaie mare, se încinge uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă usturoiul şi se căleşte 30 de secunde. Apoi se adaugă ciupercile şi se călesc timp de 1 minut. Se adaugă ceapa, ţelina, sarea şi piperul. Se amestecă până când legumele sunt fragede, 5-7 minute. Se adaugă apoi orezul fiert şi oţetul balsamic şi se amestecă bine. Se transferă amestecul într-o tavă, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se coace în cuptor timp de 30 de minute.

Vegan Caesar cu ghimbir
Ingrediente:
1 1/2 legătură de varză de Bruxelles
4 ceşti de verdeţuri mixte (spanac, pătrunjel, etc)
1/2 ceaşcă de rucola
3/4 cană de lapte de orez
1/2 ceaşcă de piure de dovleac
1 linguriţă oţet balsamic alb
2 linguriţe de seminţe de in
1 avocado copt, fără sâmburi şi decojit
1 lingură praf de maca
1/4 linguriţă de suc ​​de lămâie proaspăt
1 linguriţă de miere
1/6 linguriţă pudră de curry
1/6 linguriţe de rădăcină de ghimbir proaspăt
1/8 linguriţă scorţişoară măcinată
1/4 linguriţă de sare de mare
Mod de preparare: Pe aragaz, la foc mediu, se fierbe varza timp de 10 minute. Se transferă apoi într-un castron mare şi se adaugă verdeţurile şi rucola. Ingredientele rămase se amestecă în blender până se omogenizează, apoi se amestecă cu salata. Se serveşte rece.

Sursa www.csid.ro