Cura cu sucuri si cruditati

Durata
Durata curei propriu-zise cu sucuri si cruditati se poate intinde de la 3 saptamani, pana la doua luni si jumatate. In anumite cazuri (la
recomandarea medicului), cura poate fi prelungita pana la nivelul anilor.

Alimente interzise:
• Toate alimentele interzise si in perioada de tranzitie
• Toate alimentele preparate termic (prin fierbere in apa sau in abur, prajire, coacere etc)

Meniul:
• Sucuri de fructe si legume
• Fructe proaspete
• Legume proaspete, consumate numai crude
• Cereale integrale (grau, orez, secara, mei, orz, ovaz, porumb), consumate sub forma de faina, fulgi obtinuti prin metode mecanice sau intregi, boabe (se pot amesteca si consuma fierte)
• Oleaginoase: seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, nuci, susan, alune, arahide, migdale (cauta in comert numai din cele neprajite)
• Uleiurile presate la rece: floarea soarelui, susan, masline, dovleac (cu toate acestea, este preferabil consumul oleaginoaselor)
• Boabe de leguminoase si cereale germinate: soia, lucerna, grau, orz, ovaz
• Mladite verzi de cereale: orz, ovaz, grau, porumb
Pentru a combina aceste alimente, asa incat sa poti obtine feluri de mancare adecvate, poti consulta sectiunea noastra de retete, destinate bucatariei fara foc. Este foarte bine insa, sa incerci sa experimentezi, dupa ce te-ai acomodat cat de cat cu modul de alimentatie.

Sucurile

Sucurile sunt extraordinar de usor de asimilat, active din punct de vedere terapeutic, bogate in vitamine, enzime si alte elemente esentiale, iar energia consumata, pentru a fi digerate, este minima.Daca vei bea sucuri proaspete de fructe si legume, vei accelera procesele de detoxifiere, eliminarea grasimilor, vindecare si refacere.Pentru a obtine efecte maxime in cura cu sucuri si cruditati, in primele 3-10 zile se consuma doar sucuri, fara nici un alt fel de aliment.