Cum combaţi efectul „yo-yo” în dietă

Ai reuşit să ajungi la silueta pe care ţi-o doreşti după luni de eforturi. Însă tentaţiile calorice îţi dau târcoale şi e greu să le rezişti. Ce-i de făcut?! Pune în aplicare următoarele trucuri şi vei putea să-ţi păstrezi silueta şi să te răsfeţi fără să te simţi vinovată:
Fixează-ţi un meniu zilnic de 1400 kcal

Ca să nu cedezi tentaţiilor este foarte important să mănânci bine şi sănătos la fiecare masă, astfel încât să nu ţi se mai facă foame. Cu stomacul plin e mai greu să cedezi în faţa unei farfurii de cartofi prăjiţi. Aşa că iată ce ai putea mânca zilnic:

Dimineaţa
1 cafea sau un ceai
2 felii de pâine integrală cu 10 g unt, 1 feli şuncă slabă şi 120 g iaurt obişnuit,
1 fruct

Prânz
100 g salată de crudităţi(+ 1 lg ulei şi 1 lg oţet)
200 g piept de pui, de curcan sau vită fiartă sau pe grătar
100 g cartofi sau paste fierte sau preparate la cuptor

Cină
100 g salată de curdităţi cu ulei şi oţet
200 g peşte sau piept de pui la grătar sau la cuptor
150 g legume fierte
1 felie de pâine

Gustări- la alegere
1 fruct sau 1 iaurt obişnuit

Nu sări peste nicio masă
Te-ai grăbit dimineaţa şi ai sărit peste micul dejun. La ora 11 mănânci ceva pe fugă, la prânz te mulţumeşti cu un sandviş, iar seara…mănânci de toate fără măsură. Consecinţa este că în scurt timp kilogramele în plus se reinstalează la locul lor şi tu te mir de ce. În prima parte a zilei ar trebui să mănânci cele mai multe calorii pentru ca organimsul să aibă timp să le ardă. Aşa că fă un efort şi respectă fiecare masă. Vei mânca mai puţin şi nu vei mai lua în greutate.

Alege gustările sănătoase
Gustările dintre mese fac diferenţa dintre silueta pe care o ai şi una pe care nu ţi-o doreşti. Alege întotdeauna zahărul lent în locul celui rapid. Adică alege întotdeauna batoanele cu cereale integrale, fructele uscate, ciocolata neagră, iaurturile simple în locul biscuiţilor cu ciocolată, a ciocolatei cu alune sau a unei prăjituri cu cremă. Primele conţin zahăr lent, care se eliberează treptat în sânge furnizând corpului energie până la următoarea masă. Zahărul rapid din biscuiţi sau prăjituri îţi dă un pusea de energie în următoarea oră, după care te vei simţi înfometată şi obosită.

Fă din mişcare un aliat
Nu e nevoie să faci ore întregi de fitness ca să fii în formă. 30 de minute de mers pe jos zilnic sunt suficiente pentru ca acul cântarului să arate kilogramele pe care ţi le doreşti. La sfârşit de săptămână încearcă să te plimbi prin parc o jumătate de oră într-un tirm mai alert sau să te plimbi cu bicicleta. Mişcarea te ajută de asemenea să te eliberezi de stres, să fii calmă şi să te simţi plină de energie.

Sursa www.clickpentrufemei.ro