Ce se intampla daca mananci prea multe banane

Bananele sunt fructele perfecte in lupta cu kilogramele in plus. Acestea au un numar scazut de calorii si sunt o sursa importanta de potasiu si fibre. Totusi, acestea trebuie consumate cu moderatie pentru ca pot cauza diverse afectiuni.

1. Dureri de cap
Potrivit unui articol din Live Stong, daca consumi prea multe banane acestea pot cauza dureri de cap.
Asta pentru ca aceste fructe contin tiramina si feniletilamina,amino acizi care cauzeaza dilatarea vaselor de sange si cresc presiunea sangelui in creier.
Totodata, fructele foarte coapte contin un nivel mai mare de tiramina si de aceea e bine sa le consum cat sunt inca verzi.

2. Somnolenta
Carbohidratii din banane pot bloca amino acizii produsi de corp, permitand triptofanului( amino acid produs de banane) sa ajunga la creier, unde se produce serotonina. Serotonina iti da senzatia de somnolenta.

3. Hiperpotasemie
Potasiul din banane ajuta la reglarea tesutului muscular, procesului digestiv si a metabolismului. Totusi, excesul de potasiu din corp poate duce la hiperpotasemie.
Printre simptomele hiperpotasemiei se regasesc ritmul cardiac neregulat sau tensiunea scazuta.
Hiperpotasemiapoate duce la oprirea activitatii cardiace. O banana asigura 8% din procentul zilnic de potasiu necesar corpului.

4. Deteriorarea nervilor
O dieta bazata doar pe banane poate duce la distrugerea tesutului nervos. Asta pentru ca aceste fructe sunt bogate in vitamina B6.
Aceasta vitamina iti mentine sistemul nervos sanatos, insa in cazuri de supradoza duce la distrugerea nervilor aflati la extremitati.

Sursa www.perfecte.ro