In ce combinații să mănânci mere pentru efecte maxime

Mărul se „dă bine” și cu alimente dulci, și cu cele sărate. În anumite combinații, proprietățile lui nutritive sporesc și au efecte excelente asupra sănătății.

Măr și pui: remediu pentru diabet
Bogat în fibre solubile și în pectină, mărul împiedică absorbția zaharurilor rapide și echilibrează nivelul glicemiei în sânge. Carnea de pui, pe de altă parte, săracă în grăsimi și bogată în vitamina B, ajută și ea la echilibrarea acestui nivel. Prin urmare, dacă gătești pui cu mere la cuptor, vei obține un preparat sănătos, care te ajută dacă suferi de diabet sau dacă ții o dietă săracă în zaharuri și grăsimi.

Măr și banană: excelent pentru digestie
Mărul și banana conțin fibre insolubile care au rol în accelera tranzitl intestinal. A le consuma împreună îți permite să te bucuri de o digestie bună și să lupți împotriva constipației. Același efect îl are asocierea mărului cu prunele uscate.

Măr și scorțișoară: taie apetitul
Mărul este fructul cel mai recomandat în cursele de slăbire. Este bogat în pectine, fibrele care aduc rapid senzația de sațietate și care permit arderea zaharurilor și grăsimilor.

Pe de altă parte, scorțișoara conține cantități mari dintr-un flavonoid care ajută la echilibrarea conținutului de zahăr din sânge. În combinație cu mărul, scade apetitul și este ideală în dieta celor ce vor să piardă kilogramele în plus.

Sursa www.clickpentrufemei.ro