Beneficiile uleiului de migdale

Uleiul de migdale este unul din cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele. Uleiul de migdale dulci are o culoare cu o tentă gălbuie şi are un miros usor de nuca.
Deoarece nu este foarte penetrant, reprezintă o buna baza de masaj si este purtator de principii active din uleiurile esentiale si diversele ingrediente cosmetice.
Acest ulei este bogat in calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu,vitaminele A si B, taninuri. Se foloseste contra eczemelor, erizipelului, pruritului si in cazurile de piele foarte uscata cu tendinta de crapare. Este un remediu valoros pentru ingrijirea pielii.
Componentii principali ai uleiului de migdale sunt: acizi grasi – palmitic, palmitoleic, stearic, oleic; vitamina A, B1, B2, B6, E si minerale.
Proprietatile uleiului de migdale sunt: emoilent, echilibrant, hranitor, catifelant, delicat, calmant, fortifiant al parului.

Utilizare :

Este considerat un ulei ”usor si delicat” de aceea este util pentru toate tipurile de ten;
– recomandat pentru pielea sensibila si iritata, piele deshidratata, ten uscat;
– este un bun adjuvant in caz de iritatii sau inflamatii;
– util pentru pielea crapata si uscata a buzelor;
– hidratează pielea din jurul ochilor si pentru diminuarea cearcanelor si ridurilor, masajul cu ulei de migdale dulci fiind recomandat pentru atenuarea cearcănelor ( ATENTIE la masaj in jurul ochilor – se maseaza circulare de la coltul interior urmarind conturul sprancenelor cu o apasare mai ferma, iar de la coltul extern al ochilor sub ochi masajul va fi mai bland ;
– ingrijirea pielii gravidelor;
– masajul bebelusilor;
– demachiere, înlătură machiajul, chiar şi rimelul rezistent la apă;
– util pentru pielea sensibila predispusa la eruptii cutanate, acnee;
– util pentru par deoarece hrăneşte scalpul şi netezeşte cuticulele părului, revitalizeaza parul ,oferind strălucire.