Alimente permise si interzise in diete

Alimente permise:
• Fructe (orice fructe)
• Legume proaspete, consumate crude (in salate) sau gatite (fierte in aburi, prajite pe gratar sau in tigaia de teflon, fara ulei)
• Cereale integrale (grau, orez, secara, mei, orz, ovaz, porumb), consumate sub forma de faina, fulgi obtinuti prin metode mecanice sau intregi, boabe (se pot amesteca si consuma fierte)
• Oleaginoase: seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, nuci, susan, alune, arahide, migdale (cauta in comert numai din cele neprajite)
• Uleiurile presate la rece: floarea soarelui, susan, masline, dovleac (cu toate acestea, este preferabil consumul oleaginoaselor)
• Boabe de leguminoase si cereale germinate: soia, lucerna, grau, orz, ovaz
• Mladite verzi de cereale: orz, ovaz, grau, porumb

Alimente interzise:
• Toate produsele animale (carne, oua, lactate)
• Mancaruri preparate prin prajire
• Alimentele cu adaosuri de conservanti, coloranti, amelioratori de aroma, amelioratori de gust sintetici
• Cafea, alcool, tutun
• Dulciurile care contin zahar (se poate folosi mierea naturala ca indulcitor, maximum 6 lingurite pe zi)