Alege dieta perfectă în funcţie de tipul metabolismului tău!

Ştiati că poţi scăpa de kilogramele nedorite în funcţie de metabolismul cu care ai fost înzestrat? Şi nici măcar nu este vorba despre metabolismul leneş sau alert; află, aşadar, cărui tip îi aparţii şi ce ar trebui să mănânci pentru a fi sănăatos şi în formă!

1. Metabolismul A
Ai un metabolism de tip A daca iti plac mancarurile sarate, esti o persoana vesela si sociabila, dar te confrunti adesea cu anxietate si stari de oboseala accentuate. Tie iti este necesara o dieta bogata in proteine, care sa respecte urmatoarele proportii: 50% proteine, 30% grasimi si 20% carbohidrati.

Alege sa mananci carne slaba, oua, fructe oleaginoase si lactate degresate.

2. Metabolismul B
Ai un metabolism de tip B daca esti innebunit dupa dulciuri, bei cafea in fiecare zi si esti ambitios, dar totodata sensibil si visator. In cazul tau, alimentatia ideala este compusa din 70% carbohidrati, 20% proteine si 10% grasimi.

Consuma cereale integrale din belsug, completate de lactate si peste gras, plus ceai negru si verde.

3. Metabolismul C
Nu in ultimul rand, esti posesorul unui metabolism de tip C daca nu ti se potriveste niciuna dintre descrierile de mai sus. De altfel, acesta este cel mai echilibrat tip de metabolism si implica, in consecinta, o alimentatie dupa cum urmeaza: 33% carbohidrati, 33% grasimi si 33% proteine.

Daca ai un metabolism de tip C, poti consuma cam orice alimente iti doresti, evitand totusi abuzurile, produsele procesate si alte alimente daunatoare sanatatii si siluetei tale.

Sursa www.unica.ro