8 alimente pe care trebuie sa le mananci in august si septembrie

Zilele se fac din ce in ce mai scurte, serile mai reci, insa mai exista fructe si legume proaspete de care sa te bucuri. Iata ce trebuie sa mananci in ultimele saptamani de caldura.
1. Conopida
Cruda sau gatita la aburi, conopida ramane o vedeta intre legumele bune pe care sa le incluzi in meniul saptamanal. Doar trei buchetele de conopida au 67% din necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant care previne aparitia cancerului si lupta impotriva infectiilor prin intarirea sistemului imunitar. Conopida are, din belsug, si fibre care imbunatatesc digestia, acid folic care este necesar pentu a apara organismul impotriva anemiilor, dar ajuta si la regenerarea tesuturilor. Daca nu ti se par suficente calitati pe care acesta leguma le are, atunci trebuie sa stii si ca nu contine foarte multe grasimi sau colesterol. Iti recomandam sa incerci si retete delicioase cu conopida.

2. Afine
Sunt in sezon si in luna septembrie, asa ca mai ai timp sa te bucuri de proprietatile lor incredibile. Serveste-le la orice ora din zi.

3. Castraveti
Castravetii sunt vedetele verii si intra pe lista superalimentelor sanatoase pe care sa le consumi in cantitati nelimitate cat sunt in sezon. Castravetele hidrateaza rapid organismul. Este format din 95% apa, ceea ce il face un aliment ideal pe timp de vara. In plus, detoxifica si revigoreaza organismul prin vitaminele B pe care le contine. Contine vitamina A, vitamina C si lignani, niste substante cu rol dovedit de reducere a riscului aparitiei unor anuimite tipuri de cancer (de san, ovarian sau de prostata). In plus, in castravete gasesti si luteina sau beta-caroten care au un rol antioxidant, magneziu si potasiu cu rol in reglarea tensiunii arteriale.

4. Vinete
Vinetele sunt bogate in fier, calciu si alte minerale, in fitonutrienti care imbunatatesc circulatia sangelui, au multe fibre si putine calorii. Mai vrei si alte motive sanatoase pentru care e bine sa le consumi? Studiile au aratat ca vinetele joaca un rol important in reducerea colesterolului, dar pentru a beneficia de toate calitatile lor trebuie gatite fara prea multe grasimi. Incearca si 3 retete usoare cu vinete.

5. Usturoi
Nu doar ca da o aroma intensa retetelor de toamna, dar usturoiul este si un aliat excelent al organismului. Te tine departe de infectii, iti intareste imunitatea si chiar te ajuta sa previi boli grave. Ba mai mult, usturoiul este unul din cele mai importante alimente anti-cancer. Oamenii de stiinta pun acest lucru pe seama capacitatii acestuia de a produce hidrogen sulfurat, care previne aparitia cancerului la prostata, la sani si la colon.

6. Pastarnac
Este un aliment pe care trebuie neaparat sa-l incluzi in retetele tale de toamna. Are un gust intens si este plin de fibre, vitamina C si potasiu.

7. Mere
Culese din livada bunicii, merele sunt cu adevarat niste superalimente. Si cum ar fi toamna fara mere? De la deserturi rapide la tarte cu mere delicioase, aceste fructe sunt excelente pentru sanatate. Incearca cele mai bune retete de toamna cu mere.

8. Struguri
Toamna, ii poti culege direct din vie si te poti bucura de aroma lor naturala si intensa. Iti recomandam sa mananci cat mai multi – contin antioxidanti puternici, care au proprietati puternice impotriva mai multor forme de cancer.

 Sursa www.foodstory.ro