Peste umplut cu creveti

 Ingrediente:

-1 peste intreg (de aprox. 1,2 kg)
-2 cepe medii, curatate si tocate
-sare si piper negru, dupa gust
-50 gr unt
-2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
-½ lingurita chilli
-coaja de la 1 lamaie + 1 lamaie intreaga, injumatatita
-250 gr creveti decorticati
-1 lingura ulei de masline
-100 ml vin alb
-1 mana de patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fa o taietura pe o parte o pestelui pornind de la cap si mergand pana la coada astfel incat sa se obtina un buzunar unde se vor pune crevetii.
Aseaza ceapa tocata la baza unui vas termorezistent in care sa incapa pestele.Aseaza pestele peste ceapa.Asezoneaza-l cu sare si piper si pune-l deoparte
Topeste untul intr-o tigaie la foc potrivit.Dupa ce s-a topit ia-l de pe foc, toarna-l intr-un vas si lasa-l sa se raceasca 5 minute.Dupa ce s-a racit putin, adauga la unt putina sare si piper, usturoiul zdrobit, ½ lingurita chilli si coaja rasa de lamaie.Amesteca apoi adauga crevetii si amesteca bine astfel incat sa fie bine acoperiti de unt.Umple cu acest amestec buzunarul pestelui din vas.Stropeste pestele cu 1 lingura ulei de masline si 100 ml vin alb.Aseaza jumatatile de lamaie in vas, langa peste.Da pestele la copt 45-50 minute.
Dupa ce s-a copt, scoate-l din cuptor, presara pestele cu patrunjel tocat si stoarce peste acesta zeama de la jumatatile copate de lamaie apoi serveste-l.