Salata de creveti frantuzeasca

Ingrediente:
Pentru vinegrette:
– 6 catei de usturoi, taiati in jumatati
– 2/3 de cana de supa de pui
– un sfert de cana de busuioc proaspat, tocat
– un sfert de cana de patrunjel proaspat, tocat
– 2 linguri de zeama de lamaie
– 2 linguri de otet cu tarhon (otetul balsamic este la fel de potrivit)
– 2 linguri de ulei de masline extra-virgin
– 2 lingurite de mustar Dijon
– jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat
Pentru salata de creveti frantuzeasca:
– 1 kg de creveti mari, curatati si decorticati
– 12 cartofi noi / roz mici (cam 300- 350 g )
– 250 g fasole verde
– 5 cani de diferite tipuri de salata
– 4 cani de salata verde rupta in fasii
– o cana de felii de ardei gras rosu
– 3 rosii medii, taiate in cate 6 parti
– o conserva de “inimi” de
– anghinare , scurse (cam 350 g )
– 3 oua mari, fierte tari, feliate in sferturi
– jumatate de cana de masline nicoise
– 2 linguri de capere
Preparare:
Pentru a prepara sosul, zdrobeste usturoiul pana obtii o pasta si apoi, cu ajutorul blenderului, incorporeaza restul de  ingrediente pana cand sunt omogenizate.
Pentru a prepara salata, amesteca 2 linguri de sos cu crevetii, intr-o punga mare sigilabila, apoi lasa la marinat la frigider timp de 20 de minute, intorcand punga din cand in cand pentru a acoperi crevetii.
Pune cartofii la fiert intr-un vas cu multa apa si gateste-i timp de 8 minute. Adauga fasolea verde si gateste timp de inca 2 minute. Scurge si clateste cu apa rece, apoi scurge din nou. Taie cartofii in cubulete si lasa deoparte.
Incalzeste o tigaie de tip gril la foc mediu si toarna un pic de ulei. Scoate crevetii din punga, arunca marinata si prajeste-i timp de 3 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt gata.
Ameteca fasolea verde, cartofii, plantele verzi, ardeiul gras, rosiile si anghinarea intr-un bol mare. Adauga restul de sos si amesteca usor pentru a acoperi toate ingredientele. Pune salata pe un platou, aranjeaza deasupra crevetii, ouale si presara cu masline si capere.
Serveste imediat si delecteaza-te cu aceasta consistenta particica din inegalabila bucatarie a Frantei, salata de creveti cu mii de arome imbietoare. Simplement delicieuse!